La proposta pedagògica té com a objectiu treballar l’economia circular, com a nou paradigma bàsic d’aplicació en l’àmbit de la gestió de residus. Aquest es basa en el cicle de vida d’un producte i el fet que tot material pot ser utilitzable com a un recurs abans de destinar-lo definitivament a la disposició final sense aprofitament. Aquest aprofitament dels recursos resulta ser ambientalment, i sovint econòmicament, més favorable que la utilització de recursos naturals de manera no sostenible.
Les cuines dels restaurants, hotels i altres activitats econòmiques són generadores d'un gran volum de residus, principalment matèria orgànica. Com a activitat econòmica productora de residus estan obligats a una gestió d'aquests el que es considera imprescindible que la gestió dels residus sigui un aspecte més a treballar en la formació dels professionals que el dia de demà seran els responsables d'aquests residus.
El dossier centra el seu objectiu en identificar quins residus es generen en les cuines dels restaurants i en quina proporció, avaluar possibles formes de prevenir-los, conèixer quin tractament tenen els residus i què en diu la normativa per l'àmbit de les activitats econòmiques.
Estructura de l’activitat:
- Visita a les instal·lacions de tractament de residus a Pedret i Marzà (abocador i CTR).
- Acompanyament, a l’aula ambiental del CTR o del centre docent, amb el professorat corresponen per realitzar el dossier pedagògic amb l’alumnat.
- Dossier pedagògic a realitzar a l'aula post visita